İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 90 212 612 92 55 56
Belgegeçer : 90 212 577 48 08
WEB http://inonumtal.meb.k12.tr
Adres : Yenidoğan Mah. Rami Kışla Cad. No91 Kurugıda Sitesi Karşısı Bayrampaşa/İSTANBUL
VİZYON : Okulda toplu yaşam kuralları okul toplumu tarafından benimsenmiş ve yaşam tarzı haline getirilmiş olsun. Eğitim kadrosu mesleki, teknik ve çağın gelişmelerine açık üretken bireyler olsun. Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. Son sınıf öğrencilerimiz ve mezunlarımızın büyük çoğunluğu yüksek öğretim programlarına girebilecek düzeyde yetiştirilsin. Okulumuzda, herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın. Mezunlarımız alanlarında sanayi tarafından tercih edilen elemanlar olsun. Okulumuzun velileri, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin.
MİSYON : Toplum adına; İyi bir insan, sorumluluk sahibi bir vatandaş, Kendine güvenen, yeniliklere açık, Öğrenmek için çabalayan, çözüm üreten, Tüm ilişkilerinde insana saygı esasını benimseyen bireyler yetiştirmek. Sanayi adına; 21. yy‘in değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve beceriyi kazanmış, Sanayinin ihtiyacı olan kalifiye teknik eleman olarak gelişen teknolojik bilgilerle donatılmış, İş hayatına hazır, yetenekli ve çalışkan bireyler yetiştirmek.
BAŞARILAR : 2008 - Milli Eğitim Bakanlığı 2. Robot Yarışması Türkiye Üçüncüsü (SABOR-Sağlıklı Boyama Robotu), 2009 EBİKO Dünya Beşincisi (Suyun Çığlığı), 2008-2010 "Reading and Literacy Promotion Throught ICT" adlı 7 ülkeli Comenius projesi, 2012-2014 "European School Radio" adlı 9 ülkeli Comenius projesi, 2012-2014 "Bussiness Beyond Barrier" adlı 4 ülkeli Leonardo Ortaklık Projesi, 2013-2015 7 ülkeli Grundtvig Projesi, 2013-2015 3 ülkeli Leonardo Vetpro Projesi 2017 yılında 11. ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMASI nda Çizgi İzleyen kategorisinde Türkiye birincisi Hızlı Çizgi İzleyen kategorisinde Türkiye ikincisi olduk.
Rehber Öğretmen : 0
Resim Sınıfı : 0
Müzik Sınıfı : 0
Misafirhane : 0
Kütüphane : 0
Fen Laboratuvarı: 0
Hazırlık Sınıfı : 0
Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 1
Öğretim Şekli : Tam gün tam yıl eğitim.
Kantin: 0
Yemekhane : 0
Revir : 0
Saatler : Dersler 08:00 - 16:45 saatleri arasında yapılmaktadır.
Bağlantı : ADSL (16 Mbit ve üzeri)
Yabancı Dil :
Isınma : Okulumuz doğalgaz ve Fueloil ile çalışan merkezi kalorifer sistemi ile ısınmaktadır.
Lojman : Sayısı:0
Servis : Öğrenci Servisi Var
Ulaşım : Okulumuz Topkapı-Habipler Tramvay Hattı Rami Durağı Önündedir. Aksaray-Havalimanı hattı Sağmalcılar durağına yürüyerek 10 dakika mesafededir. Ayrıca okulumuzun önünden birkaç İETT otobüs hattı ve minübüs hattı geçmektedir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz yerleşim yerlerine çok yakın olmakla beraber çevresinde genel olarak birçok sanayii kuruluşu yeralmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İstanbul´un merkezi ilçelerinden Bayrampaşa´dadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : COMENIUS - READING AND LITERACY PROMOTION THROUGH ICT - 2009-2011 (Bilal NULUT, Seçil EBİL, Dilek TÜCCAR, Selim Şeref ÖZTÜRK, Salih YILDIZ) COMENIUS - EUROPEAN SCHOOL RADIO - 2012-2014 (Fatih Kamil BİLGİN, Selim Şeref ÖZTÜRK, Salih YILDIZ) LEONARDO - BUSINESS BEYOND BARRIERS - 2012-2014 (Fatih Kamil BİLGİN, Selim Şeref ÖZTÜRK, Salih YILDIZ) LEONARDO VETPRO - İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ - 2013-2015 (İsrafil YURTTAŞ) BALKAN JUNIOR - 2012-Devam Ediyor (Fatih Kamil BİLGİN, Deniz Mutlu GÜLER, Ali GÖZTÜRK)